-20%

Krisztina Tóth


Pixel


Roman    Översatt från ungerska av Daniel Gustafsson
KÖP DIREKT FRÅN FÖRLAGET
Snabb leverans
Fri frakt över 300 kr, annars från 25 kr
Säker betalning med Swish, kort, faktura eller Apple Pay
Gratis presentinslagning

I lager

Pixel är en mosaikroman uppbyggd av trettio kapitel som fått namn efter olika kroppsdelar och organ. En mängd olika människor möts, skiljs åt och möts kanske igen i situationer som är både vardagliga och prövande. Det handlar om kärlek och familjerelationer, om utsatthet och försök till kontakt.

Den ungerska författaren Krisztina Tóth skriver rakt och med värme, utan att väja för tillvarons obönhörlighet. Kapitlen kan läsas var för sig men korsar och tränger på olika sätt in i varandra. På så sätt förändras de under läsningens gång, och en större bild växer fram av hur de många berättelserna och personerna är delar av samma kropp.

Kristina Tóth, född 1967, är en mycket välkänd författare i Ungern. Hon började sin författarbana som uppskattad poet, och flera av hennes samlingar är prisbelönta. Som prosaist slog hon igenom med novellsamlingen Vonalkód 2006, och Pixel gavs ut 2011. Tóth bor i Budapest och är idag aktiv som poet, prosaist och översättare.

Daniel Gustafsson Pech är översättare från ungerska. Han har bland annat översatt László Villányi, László Krasznahorkai och Dénes Kruszovsky till svenska.

Boken är även tillgänglig som e-bok!


Inbunden    164 sidor  
ISBN: 9789187179754
Utgivningsdatum: 2015-09-16
Författarens hemland: Ungern
Region: Europa
Formgivare: Thomas Andersson
Kundvagn
Du har inga böcker i din kundvagn!
0