Germano Almeida


Familjen Trago


Roman    Översatt från portugisiska av Irene Anderberg
KÖP DIREKT FRÅN FÖRLAGET
Snabb leverans
Fri frakt över 300 kr, annars från 25 kr
Säker betalning med Swish, kort, faktura eller Apple Pay

Slut i lager

Han har fått översvallande beröm i skolan för sin till hälften plagierade uppsats om den portugisiske markisen av Pombal och fadern vill nu att han ska skriva en krönika om familjens grundare, den store Pedro Trago.

“Men jag vet ju ingenting om honom, började jag men han avbröt mig genast. Det är en skam att du vet så mycket om markisen av Pombal som varken hör till familjen eller ens är släkt med oss och ingenting om din farfar som du har hört så mycket talas om, sade han anklagande och frågade sedan spydigt varför man skriver uppsats om inte för att lära sig fabulera?”

Släkten Tragos öden är fast sammanlänkade med ön Boa Vista i den dåvarande portugisiska provinsen Kap Verde och berättelsen om släktens historia, häpnadsväckande och komisk men också smärtsam och rörande, är starkt färgad av öbornas vidskepelse och begränsade kontakt med omvärlden. Men även denna gudsförgätna plats påverkas av vad som händer i “fosterlandet” och politikens svallvågor når ända till detta yttersta hörn av kolonialväldet. Familjen Trago är ett fantastiskt flätverk av historier som kombinerar det bästa i den muntliga traditionen med författarens berättarglädje och mästerliga handlag.


Inbunden    334 sidor  
ISBN: 9789188420626
Utgivningsdatum: 2001-05-01
Författarens hemland: Kap Verde
Region: Afrika
Formgivare: Andreas Silva
Kundvagn
Du har inga böcker i din kundvagn!
0