Hasan Ali Toptaş


De skugglösa


Roman    Översatt från turkiska av Annika Svahnström
KÖP DIREKT FRÅN FÖRLAGET
Snabb leverans
Fri frakt över 300 kr, annars från 25 kr
Säker betalning med Swish, kort, faktura eller Apple Pay

I lager

Invånarna i en avlägsen turkisk bergsby börjar plötsligt försvinna, den ena efter den andra. Barberaren Cngl Nuri, till exempel, och den vackra Güvercin, Reşits dotter, som verkar ha blivit bortrövad. Byfogden tar det på sin lott att utreda händelserna, men försvinner till slut även han. Bland byborna sprider sig panik och galenskap, och livet i byn tar sig allt märkligare uttryck.

Hasan Ali Toptaş roman De skugglösa rör sig med tvära kast och långsamma glidningar mellan berättelsens olika verkligheter – mellan staden och landsbygden, mellan det naturtrogna och det surrealistiska, mellan nu och då. De skugglösa, som gavs ut i Turkiet 1995, har blivit en kultroman i hemlandet, där den även har filmatiserats.

Hasan Ali Toptaş, född 1958 i den turkiska industristaden Buldan, tillhör Turkiets mest omskrivna och innovativa samtida författare. Han har givit ut sex romaner och ett antal novellsamlingar och belönades 2006 med det prestigefulla Orhan Kemal-priset. De skugglösa är den första av Toptaş romaner som översatts till svenska.

»En turkisk Franz Kafka.«
Frankfurter Allgemeine Zeitung

Recension i P1:s Kulturnytt


Inbunden    235 sidor  
ISBN: 9789187179129
Utgivningsdatum: 2014-04-30
Författarens hemland: Turkiet
Region: Europa
Formgivare: My Hellsten
Kundvagn
Du har inga böcker i din kundvagn!
0