Eduardo Halfon


Canción


Roman    Översatt från spanska av Hanna Nordenhök
KÖP DIREKT FRÅN FÖRLAGET
Snabb leverans
Fri frakt över 300 kr, annars från 25 kr
Säker betalning med Swish, kort, faktura eller Apple Pay

Available Options

Inbunden bok

VINNARE AV BERMAN LITERATURE PRIZE 2024
INTERNATIONELL FÖRFATTARSCEN STOCKHOLM 23/10
INTERNATIONELL FÖRFATTARSCEN GÖTEBORG 24/10

Den guatemalanske författaren Eduardo Halfon har det senaste decenniet mutat in ett eget hörn i den latinamerikanska litteraturen med sina epi­sod­iska, autofiktiva romaner om sin familjs brokiga och traumatiska historia. Nu introduceras han på svenska med romanen Canción, som i år tilldelades det svenska Berman Literature Prize för ett berättande som “upplöser varje gräns mellan identitet och mask, hem och förskingring, förflutet och närvarande”.

När författarjaget Eduardo Halfon till sin förvåning bjuds in till en libanesisk författarkonferens i Japan –trots att han aldrig satt sin fot i Libanon – börjar han gräva i sin identitet som guatemalan med judisk-libanesisk härkomst. Hans farfar föddes i Beirut, men flydde 1917 från den rådande massvälten med sin familj och hamnade efter många omvägar i Guatemala. År 1967, under rasande inbördeskrig, kidnappas han av gerilla­soldater i en återvändsgränd i huvudstaden. För att förstå vad som låg bakom händelsen och varför det talats så tyst om den i familjen, återvänder Eduardo till sin barndoms Guatemala och söker upp sin farfars kidnappare. I episod efter episod avtäcks en historia som på bara drygt 150 sidor spänner över så gott som en hel värld och en hel samtid.

Eduardo hHalfon är född 1971 i Guatemala och numera bosatt i Berlin. Han debuterade 2003 och har sedan dess givit ut femton romaner och belönats med flera litteraturpriser.

Hanna Nordenhök är författare och översättare från spanska. För Tranan har hon tidigare översatt Fernanda Melchor och Samanta Schweblin.


Inbunden    ISBN: 978-91-89814-45-5
Utgivningsdatum: 2024-10-09
Författarens hemland: Guatemala
Region: Latinamerika
Formgivare: Michael Ceken
Utgivningskatalog: Höst 2024

PRESSINFORMATION
Recensionsdatum: 2024-10-12
Högupplöst omslag: Ladda ned
Pressfoto: Ladda ned
Kundvagn
Du har inga böcker i din kundvagn!
0