María Negroni


Bebådelsen


Roman    Översatt från spanska av Annakarin Thorburn
KÖP DIREKT FRÅN FÖRLAGET
Snabb leverans
Fri frakt över 300 kr, annars från 25 kr
Säker betalning med Swish, kort, faktura eller Apple Pay

I lager

En kvinna befinner sig i 2000-talets Rom, där hon konfronteras med sorgen och minnena från diktaturens Argentina. Då var hon militär aktivist, blint dogmatisk. Det var en tid när unga människor gick med cyanid i innerfickan, när katastrofer skedde dagligen – någon anhölls, någon försvann, någon tog sitt liv. En kaotisk tid, när många oeniga grupper stred för sin idé om samhället. Men också en tid av drömmar om kärlek, om frihet, eller om det blå hos renässansmålaren Filippo Lippi.
Den namnlösa berättaren närmar sig händelserna och erfarenheterna utifrån dunkla och fragmentariska personliga minnen. Hennes värld blir surrealistisk; själva orden kräver sina egna röster för att framställa en pjäs där personer, tider och rum blandas samman. I minnenas smärtcentrum står uppgörelsen med berättarens stora kärlek, den mördade revolutionären Humboldt.

Bebådelsen är en roman för många stämmor, en vittnesskildring som tar avstånd från vittneslitteraturens konventioner. Här finns ett växelspel mellan det poetiska och det essäistiska, en spännvid från det brutala till det vackra och sinnliga, liksom till det farsartat dråpliga. Här ställs svåra frågor om den politisk kampen, om grymheten och kallsinnigheten hos de egna, och om ideologiernas falska mynt.

María Negroni är född 1951 i Argentina. Hon har publicerat en rad diktsamlingar, essäsamlingar och romaner. Hon är även verksam som översättare. Hon har tilldelats flera litterära priser, däribland Octavio Paz-priset. Hon bor i New York.


Inbunden    294 sidor  
ISBN: 9789186307349
Utgivningsdatum: 2010-09-28
Författarens hemland: Argentina
Region: Latinamerika
Formgivare: Håkan Liljemärker
Kundvagn
Du har inga böcker i din kundvagn!
0