I dag kan vi äntligen gå ut med att Jamaica Kincaid kommer till Bokmässan i Göteborg, som äger rum 26–29 september. Mer information om hennes Sverigebesök där kommer längre fram.

Vi saxar ur Bokmässans pressmeddelande:

Jamaica Kincaid, USA/Antigua, är född 1949 och slog igenom stort på 80-talet med böcker som Annie John (1984), En liten plats (1988) och Lucy (1990). Hennes skrivande är starkt präglad av uppväxten på den karibiska ön Antigua, som var en del av det brittiska kolonialväldet. Hon var tidig med att genom skönlitterärt skrivande skildra hur kolonialismen drabbade enskilda människor, inte minst kvinnor, och hennes böcker studeras fortfarande på universitet världen över i denna kontext. Hon var under lång tid fast anställd skribent i The New Yorker och är numera vid sidan av författarskapet professor vid Harvard University. I samband med Bokmässan släpps hennes självbiografiska roman Mr Potter, i vilken hon skildrar sin far som hon aldrig träffade – en vanlig man, en taxichaufför som aldrig satt sin fot utanför den lilla ön Antigua. Genom Kincaids lyriska prosa och alldeles egensinniga utforskande av hans liv blir han en del av vår världslitteratur.

Böcker som omnämns på sidan

Comments are closed.

Kundvagn
Du har inga böcker i din kundvagn!
0