I dag kan vi äntligen gå ut med att Jamaica Kincaid kommer till Bokmässan i Göteborg, som äger rum 26–29 september. Mer information om hennes Sverigebesök där kommer längre fram.

Vi saxar ur Bokmässans pressmeddelande:

Jamaica Kincaid, USA/Antigua, är född 1949 och slog igenom stort på 80-talet med böcker som Annie John (1984), En liten plats (1988) och Lucy (1990). Hennes skrivande är starkt präglad av uppväxten på den karibiska ön Antigua, som var en del av det brittiska kolonialväldet. Hon var tidig med att genom skönlitterärt skrivande skildra hur kolonialismen drabbade enskilda människor, inte minst kvinnor, och hennes böcker studeras fortfarande på universitet världen över i denna kontext. Hon var under lång tid fast anställd skribent i The New Yorker och är numera vid sidan av författarskapet professor vid Harvard University. I samband med Bokmässan släpps hennes självbiografiska roman Mr Potter, i vilken hon skildrar sin far som hon aldrig träffade – en vanlig man, en taxichaufför som aldrig satt sin fot utanför den lilla ön Antigua. Genom Kincaids lyriska prosa och alldeles egensinniga utforskande av hans liv blir han en del av vår världslitteratur.

Comments are closed.

Böcker som omnämns på sidan

 • En liten plats

  juni 2022
  Angelägna böcker
 • Lucy

  januari 2019
  Nyheter
 • Min bror

  september 2018
  Nyheter
 • Min mors självbiografi

  juni 2018
  Moderna klassiker
 • På flodens botten

  juni 2017
  Okategoriserad
 • Annie John

  februari 2016
  Moderna klassiker
 • Se Nu Då

  december 2015
  Okategoriserad
Kundvagn
Du har inga böcker i din kundvagn!
0