Författarbesök

Yoko Tawada kommer till Sverige

Arkiv

Browsing

I mars besöker den japansk-tyska författaren Yoko Tawada Sverige för framträdanden i Göteborg, Stockholm och på Littfest i Umeå. Hennes roman En isbjörns memoarer har precis kommit ut i svenska översättning av Jan Erik Bornlid.

Yoko Tawada föddes 1960 i Tokyo men flyttade som 22-åring till Tyskland, där hon fortfarande bor. Hon skriver ibland på japanska, ibland på tyska och översätter sig själv däremellan. Sedan debuten 1986 har hon givit ut såväl romaner som poesi, novellsamlingar och essäistik, och har även skrivit dramatik och operalibretton. Hon är flerfalt prisbelönt i båda sina länder, med bland annat Goethe-medaljen i Tyskland och Akutagawa-priset i Japan. 2018 tilldelades hon en National Book Award i USA för bästa översatta bok. 

Möt henne i Sverige i mars:

Läs ett utdrag ur En isbjörns memoarer:


BÖCKER SOM OMNÄMNS I TEXTEN

Kundvagn
Du har inga böcker i din kundvagn!
0