I dag släppte Littfest i Umeå sina första namn till nästa års festival som går av stapeln 14-16 mars 2019. Bland namnen finns den tysk-japanska författaren Yoko Tawada, vars hyllade roman En isbjörns memoarer vi ger ut i början av nästa år. Fler datum kommer inom kort att annonseras för hennes Sverigebesök.

Så här presenterar Littfest författaren:

För att få syn på mänskligheten krävs kanske andra ögon än våra egna. Yoko Tawada lånar en isbjörns perspektiv, och skriver fram en  avslöjande betraktelse av mänskligheten i hyllade En isbjörns memoarer. Vi får följa tre generationer isbjörnar: en författare, en cirkusartist och en världsberömd djurparks­attration. Deras spektakulära livsöden vävs samman med de dramatiska händelserna i efterkrigstidens Europa, som genom isbjörnars ögon blottläggs på ett nytt sätt. Japansk-tyska författaren Yoko Tawada vann nyligen det stora amerikanska litteraturpriset National Book Awards, för sin roman The Emissary.

Medverkar. Yoko Tawada (Japan/Tyskland). Moderator: Yukiko Duke. Språk: Engelska.

Foto: Henrik Olofsson/Littfest

 

Comments are closed.

Böcker som omnämns på sidan

  • En isbjörns memoarer

    januari 2019
    Presenttips
Kundvagn
Du har inga böcker i din kundvagn!
0