Den algeriske författaren Kamel Daoud besökte i maj Sverige för två framträdanden, i Malmö och Göteborg. I samband med besöket gav vi ut hans senaste roman, Zabor eller psalmerna. Hans stora genombrottsroman, Fallet Meursault, som är skriven i dialog med Albert Camus klassiker Främlingen, har dessutom nyligen kommit ut i pocket.

Inspelningen från hans framträdande på Stadsbiblioteket i Malmö, där han samtalar med Rakel Chukri, finns nu att se på Youtube:

KAMEL DAOUD (f. 1970) är från Oran i Algeriet. I hemlandet gjorde han sig tidigt känd som krönikör och debattör, och de senaste åren har hans texter publicerats regelbundet i några av världens största tidningar, såsom New York Times, Le Monde och Huffington Post. Hans krönikor är inte sällan kontroversiella; han skriver exempelvis om kvinnors situation, sexualitet, religiös fanatism och politik i den så kallade arabvärlden – allt som oftast med en skarp, uttalad samhällskritik. Fallet Meursault gavs ut i Algeriet 2013. När den året därpå kom ut i Frankrike uppmärksammades den stort och belönades med ett flertal priser, bland annat Goncourtpriset för bästa debutroman.

Comments are closed.

Böcker som omnämns på sidan

  • Zabor eller psalmerna

    maj 2018
    Nyheter
Kundvagn
Du har inga böcker i din kundvagn!
0