Kenyanen Binyavanga Wainainas kritikerrosade En dag ska jag skriva om den här platsen finns nu äntligen tillgänglig i pocket. Den kommer att finnas i bokhandeln senare i veckan. Onsdagen den 15 november besöker han Stockholm för att delta i Svenska PEN:s arrangemang »Fängslade författares dag« på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm.

Binyavanga är inbjuden för att att han också är en framträdande HBTQ-aktivist, vilket härom året förärade honom en plats på Time Magazines lista över världens 100 mest inflytelserika personer. Han kommer att samtala med journalisten Alexandra Sandels om litteratur och motstånd utifrån en kenyansk kontext.

›  Läs mer om arrangemanget på Kulturhuset Stadsteaterns webbplats

Wainainas självbiografiska roman En dag ska jag skriva om den här platsen fick alldeles strålande recensioner när den gavs ut på svenska hösten 2015. I Expressen skrev Valerie Kyeyune Backström att Wainaina »briljerar på nästan varje sida«, i Aftonbladet fascinerades Elise Karlsson av hans förmåga att skildra barnets sätt att se på världen: »Det är [något] många författare har försökt fånga, ingen jag har läst tidigare har gjort det så här bra.« Boken har också hyllats av namnkunniga kollegor som Ngũgĩ wa Thiong’o, Chimamanda Ngozi Adichie och Teju Cole.

 

Comments are closed.

Böcker som omnämns på sidan

  • En dag ska jag skriva om den här platsen

    november 2017
    Okategoriserad
Kundvagn
Du har inga böcker i din kundvagn!
0