I dagarna utkommer en ny bok av den sydkoreanske författaren Yi Munyol. Vår förvridne hjälte är en modern klassiker i Sydkorea, där den gavs ut 1986. Den handlar om pojken Han Pyŏngt’ae som har flyttat från en ansedd skola i Seoul till en mindre landsbygdsskola. När han utmanar ordningsmannen Ŏm Sŏktaes position som klassens ledare blir han indragen i en maktkamp som försätter hela skolan i gungning. Det är å ena sidan en skildring av den dramatiska dynamiken i ett klassrum, men kan å andra sidan läsas som en allmängiltig berättelse om hur människor påverkas av ett auktoritärt styre – både de som följer med strömmen och de som försöker utmana.

Yi Munyŏl (född 1948) har givit ut över tjugo romaner och är en av Sydkoreas mest kända och uppskattade författare.

Läs mer om boken här.

Comments are closed.

Böcker som omnämns på sidan

  • Vår förvridne hjälte

    maj 2017
    Okategoriserad
Kundvagn
Du har inga böcker i din kundvagn!
0