MoYan_Granatkastaren_ORIG.inddI dagarna ger vi ut en ny roman av nobelpristagaren Mo Yan. Granatkastaren är en vildsint och absurt humoristiskt roman om en pojke som växer upp på den kinesiska landsbygden med en mor som i sin spariver bannlyser allt kött, trots att de lever i Slaktarbyn. Han blir besatt av kött i alla dess former, men en rad dramatiska händelser får honom att överge sin köttlängtan och söka sig till ett spartanskt liv som munk. Som ung man berättar han sitt livs historia för en välsinnad munk. Mo Yan är oefterhärmlig i sitt sätt att berätta: han kombinerar en storslagen fantasi­ med realistiska skildringar av livet på den kinesiska landsbygden – och alltid med ett underifrån­perspektiv.

LÄS MER OM BOKEN HÄR.

Comments are closed.

Kundvagn
Du har inga böcker i din kundvagn!
0