Nu till helgen går årets upplaga av Stockholm Literature av stapeln på Moderna Museet i Stockholm. Vi är väldigt glada över att festivalen bjudit in den kenyanske författaren Binyavanga Wainaina, vars bok En dag ska jag skriva om den här platsen vi precis har givit ut. Nu på söndag, den 25 oktober, håller han ett anförande på festivalen. Det kommer även att finnas möjlighet att lyssna på honom på English Bookshop och Söderbokhandeln under hans Stockholmsbesök. Missa inte heller intervjun med honom i Lundströms bokradio i P1 som sänds nu på lördag.

Binyavanga Wainaina är en av den afrikanska kontinentens just nu mest intressanta och omtalade författare. Hans texter publiceras i New York Times, Granta, Guardian, m.m. och han höll nyligen ett uppskattat TED talk. Förra året uppmärksammades han i hela världen då han i texten “I am a homosexual, mom” kom ut som homosexuell, trots att hans hemland Kenya har lagar som förbjuder homosexualitet. I samband med detta intervjuades han bland annat i Aktuellt, och texten översattes och publicerades i Expressen. Hans ställningstagande förärade honom en plats på Time Magazines prestigyllda lista över förra årets 100 mest inflytande personer i världen. Wainaina är också grundare av den litterära tidskriften Kwani?, som är ett nav i den afrikanska litteraturvärlden.

Hållpunkter för festivalen:
Sön. 25/10 10.50–11.20 Binyavanga Wainaina läser ur sin bok på läsningnsscenen
Sön 25/10 16.45–17.30 Binyavanga Wainaina håller sitt anförande i auditoriet
Sön 25/10 17.40 Signering utanför museibutiken

Köp biljetter till Stockholm Literature här
Länk till evenemanget på Facebook
Länk till Stockholm Literatures webbplats


Det finns fler chanser att träffa författaren under hans Stockholmsvistelse:

English Bookshop i Stockholm, lördag 23/10 kl. 10
Möt Binyavanga Wainaina i ett samtal med litteraturvetaren Leif Lorentzon. Biljetterna kostar 30 kr och går att köpa i butiken på Södermannagatan 22 på Södermalm. I priset ingår kaffe/te och macka.
Mer information om evenemanget finns på English Bookshops webbplats.
Länk till evenemanget på Facebook

Söderbokhandeln, måndag 26/10 kl. 18
Binyavanga i samtal med Johannes Svensson från Tranan i Stockholms mysigaste bokhandel. Gratis inträde! Adress: Götgatan 37 på Södermalm.
Mer information om evenemanget finns på Facebook


Om En dag ska jag skriva om den här platsen:
I sin kritiker­rosade självbiografiska roman En dag ska jag skriva om den här platsen berättar han levande och med språklig finess om sin relativt priviligierade uppväxt i ett Kenya i ständig omvälvning. Han skriver om hur han hittade språket och litteraturen, som förändrade honom för resten av livet – och inte bara i en positiv riktning. Och så handlar det som titeln antyder om platsen, eller platserna: pappans Kenya, mammans Uganda, och Sydafrika, dit han åker för att studera. Vi serveras en oförställd men kärleksfull bild av det moderna, urbana Afrika, levererad med en träffsäkerhet och humor som inte går att värja sig emot.

Läs mer om boken på vår webbplats.

Boken finns att köpa eller beställa i din lokala bokhandel eller genom t.ex. Bokus eller Adlibris. Den är även tillgänglig som e-bok, t.ex. genom BokusiBooks eller Bokon.

 

Comments are closed.

Kundvagn
Du har inga böcker i din kundvagn!
0