Omslag_Pacheco.inddVi är glada att kunna presentera en riktig liten pärla ur det spanskspråkiga Amerikas litteraturskatt, den nyligen bortgångne José Emilio Pachecos kortroman Striderna i öknen, i översättning av Hanna Axén. Pacheco var mest känd som poet, men den här prosatexten har kommit att bli hans mest läsa verk, den är till och med obligatorisk läsning i mexikanska skolor.

Om boken:
Jag minns, jag minns inte. Så inleder Carlitos berättelsen om sin barndom i Mexico City. Genom minnesfragment återuppbygger han det kvarter, den stad, det land, som han växte upp i och som inte längre finns kvar. Han minns den förnedrande men uppriktiga kärleken till vännens mor, han minns berättelserna om revolutionen och landets presidenter, han minns hur influenserna från det stora landet i norr sakta men säkert kom krypande över gränsen. Det han inte minns är förlorat för alltid.

LÄS MER OM BOKHEN HÄR.

Comments are closed.

Kundvagn
Du har inga böcker i din kundvagn!
0