Det enhetligas högmodDen syrisk-kurdiske författaren Salim Barakat (född 1951) hör till den arabiska litteraturens mest originella röster. Sedan debuten 1973 har han publicerat närmare 40 böcker. I sin nya bok Det enhetligas högmod – Kyssarnas tvivel och ständiga farhågor tar han sig an den genom kulturhistorien ofta ganska klichémässigt skildrade kyssen. I den här svindlande långdikten, som är vackert illustrerad av författaren själv, vänder han på perspektivet och skildrar kyssarna inifrån. Barakats kyssar är ilskna, förskräckta, rovlystna och inte minst befolkade av alla möjliga invånare: hasardspelare, murare och nomader. Här framträder en värld lika främmande som välbekant, en värld där gudar och människor stångar sig blodiga mot varandra, medan ett spöke betraktar det hela från sitt köksbord i Skogås.

Läs mer om boken.

Comments are closed.

Kundvagn
Du har inga böcker i din kundvagn!
0