recyclingDen polske poeten Tadeusz Różewicz (född 1921) är en av förgrundsgestalterna inom den centraleuropeiska 1900-talspoesin. I dagens Polen är Tadeusz Różewicz en levande legend och en av de främsta förebilderna för den yngre generationen polska poeter. Tranan är glada att presentera recycling, som innehåller ett fylligt urval av Różewicz senare poesi, från 1996 och framåt.

 

Tadeusz Różewicz Różewicz har alltid gått sin egen väg, apolitisk eller snarare antipolitisk. Den litterära grundform han hållit sig till under hela sitt författarskap är enkel, avskalad och demonstrativt opoetisk. Från och med 60-talet har Różewicz också utvecklat det slags kollageform som man ser exempel på i långdikterna professorns pennkniv och recycling, där hopklipp av citat från olika håll blandade med poetens egna ord och kommentarer skapar nya helheter.

Här kan du läsa mer om Tadeusz Różewicz.

Comments are closed.

Kundvagn
Du har inga böcker i din kundvagn!
0