I vinter har vi givit ut två nya titlar med koppling till det frankofona Afrika. De är en del i ett större projekt som Tranan har, där vi ger ut kvinnliga afrikanska författare. Till våren kommer vi ut med ytterligare en bok i den serien: novellsamlingen Tropiska fiskar av den ugandiska författaren Doreen Baingana.

Kvinnor i arganträdets skugga Damia Oumassine är en marockansk författare. Hennes Kvinnor i arganträdets skugga är en gripande roman om tre kvinnor som på olika vis kämpar mot förtryckande strukturer i ett Marocko under förändring. De möts under upptakten till en berbisk högtid i södra Marocko, som hålls årligen för att hedra den helige mannen Sidi Hmad, kvinnornas beskyddare och bundsförvant.

 

omslag_petroleumBessora är född i Belgien, med schweiziskt-gabonskt ursprung, och lever i Paris. Petroleum är en vindlande roman som har sin utgångspunkt i en explosion på oljefartyget Ocean Liberator utanför Gabons kust. Petroleum är en vass, humoristisk historia som med allusioner till både grekisk och afrikansk mytologi nagelfar dagens neokolonialism.

 

Comments are closed.

Kundvagn
Du har inga böcker i din kundvagn!
0