Tisdag 25 oktober kl 18:00. Fri entré
Uppsala Stadsbibliotek

På tisdag besöker Ak Welsapar Uppsala Stadsbibliotek som en del av deras nya programpunkt “Boksläpp – nyutgivet från Uppsala”. Ak kommer att prata om sin bok Kobra, som kom ut i våras. Det blir mingel, snacks, signering och bokprat!

Kobra är en feberaktig saga om de människor som erkände tyrannens rätt att styra över dem. Romanen utspelar sig i en historisk brytpunkt. Sovjetunionen har kollapsat, det totalitära styret är brutet. Det fria postsovjetiska samhället rör sig nu i okänd riktning, men under en ny ordning som inte är mindre brutal än den tidigare. Som i fabeln antar kobran mänsklig gestalt och bosätter sig i människornas värld för att finna orsaken till deras katastrof.

Ak Welsapar föddes 1956 i den dåvarande sovjetrepubliken Turkmenistan. Han har arbetat som journalist sedan slutet av sjuttiotalet. Welspar blev internationellt uppmärksammad för sina undersökande reportage om Turkmenistans regim. Han blev bannlyst och hans böcker brändes på bål. Sedan 1994 bor han i Sverige som politisk flykting.

Comments are closed.

Kundvagn
Du har inga böcker i din kundvagn!
0