”Omedelbart medryckande… Hos Bolaño finns inget alternativ till att leva annat än här och hett – nu och nu jävlar!”

Örjan Abrahamsson i Kristianstadsbladet 12 april 2011

”Desperata detektiver, vilda detektiver, vilsna detektiver och frusna detektiver; poeter, konstnärer, kriminella – Bolaños protagonister är fria och kantstötta individer, hjältar och hjältinnor, “nomadiska proletärer” liksom han själv… En nomadisk proletär, det ska tilläggas, med en enastående litterär förmåga och lyskraft.”

Jenny Högström i Helsingborgs Dagblad 8 april 2011

”I den omutliga fördelningen av skugga och ljus, plåga och extas, dröm och mardröm, blir Det okända universitetet som just Goyas bildsviter, en iscensättning av ondskans och godhetens gåta, de siamesiska tvillingar sammanvuxna hjärnhalva mot hjärnhalva, som kallas människa… Denna till valörkänslig svenska översatta volym på 471 sidor för i dånande, bildstormande bevis att poeten Bolaño är lika vulkaniskt storslagen som prosaberättaren bakom De vilda detektiverna.”

Ragnar Strömberg i Göteborgs-Posten 8 april 2011

Comments are closed.

Kundvagn
Du har inga böcker i din kundvagn!
0