På Söderbokhandeln, Götgatan 37 i Stocholm.

3 mars, 19.00-21.00. Fri entré

Bokrelease för ”Kurdistan berättar: Fåglarna återvänder till bergen”, litteratursamtal med bokens redaktör Farhad Shakely och uppläsningar av författarna.

”Fåglarna återvänder till bergen” är den första boken på svenska med samlad kurdisk kortprosa. Till skillnad från kurdisk poesi, som är rik och väl utforskad, är prosa på kurdiska i många avseenden en bristvara. Något som främst har politiska orsaker.

Denna introduktion till kurdisk novellkonst tecknar dess utveckling under åttio år. Här finns författare från olika tidsperioder och olika delar av Kurdistan. I novellerna ryms melankoli, humor och glädje, traditionellt berättande och litterära experiment, filosofiska utläggningar sida vid sida med skarpt politiska texter.

Kvällen bjuder på samtal om kurdisk litteratur med författaren och redaktören Farhad Shakely. Medverkar under kvällen gör också författarna Firat Ceweri, Ata Muhammad och Hesenê Metê, som läser utdrag av sina texter på kurdiska. Texterna kommer också att läsas på svenska.

Varmt välkomna!

Vin och vatten!

Comments are closed.

Kundvagn
Du har inga böcker i din kundvagn!
0