Just nu protesterar tusentals algerier och kräver presidentens avgång.

Tranan har publicerat två romaner av den i Algeriet mycket kontroversiella Maïssa Bey; De utsatta (2006) och Blått vitt grönt (2010). Dessa båda romaner är ovärderliga för den som vill förstå det som händer i Algeriet.

De utsatta skildrar i första hand de algeriska kvinnorna. De instängda och tystade kvinnor som förödmjukas och trycks ner.

I Blått vitt grönt berättar Lilas och Ali växelvis om sina liv. De är barn när Algeriet blir självständigt 1962, och blir den generation som ska bygga upp ett fritt Algeriet. De växer upp, utbildar sig och bildar en gemensam familj. Trevande söker de lyckan och framtiden i en ny samhällsordning. Men rädslan tränger sig in i deras liv på nytt. Det nya Algeriet skuggas av besvikelse och svikna förhoppningar.

Comments are closed.

Kundvagn
Du har inga böcker i din kundvagn!
0