I helgen befinner sig världens poesi ovanligt nära.

Tranan håller i fredagskvällens program på Göteborgs poesifestival. Imorgon 29/10 framträder Joumana Haddad (Libanon), Sujata Bhatt (Indien), Andrei Codrescu (Rumänien), Cletus Nelson Nwadike (Nigeria/Sverige) och Shakir Samawi (Irak/Sverige).

Mer information finns på festivalens webbsida.

Redan ikväll framträder även två vietnamesiska poeter – via Skype – på Göteborgs stadsbibliotek, under vinjetten “Gränslös poesi”. Läs mer här.

På lördag hålls en indisk poesiafton på Kulturhuset i Stockholm. Medverkar gör de indiska poeterna Adil Jussawalla och Sujata Bhatt, tillsammans med Ann Jäderlund, Lars Hermansson, Marie Lundqvist, Arne Johnsson och Jonas Ellerströms.

Mer information finns här.

Comments are closed.

Kundvagn
Du har inga böcker i din kundvagn!
0