Elieshi Lema


Bränd jord


Roman    Översatt från engelska av Roy Isaksson
KÖP DIREKT FRÅN FÖRLAGET
Snabb leverans
Fri frakt över 300 kr, annars från 25 kr
Säker betalning med Swish, kort, faktura eller Apple Pay

Slut i lager

Bränd jord är en ömsint och djärv berättelse om kärlek. Kärleken mellan mor och dotter, syster och bror, mellan kvinna och man. Om stormande lycka, svek och förtvivlan. Doreen Seko, ung lärare, söker sanningen bakom modern Foibes hemlighet.

Varför finns det aldrig någon man i deras hem? Ändå föds fyra barn. Hon frågar  mors moster Mai men får inga svar utan får leta på annat håll. Brodern Godbless förtvivlade längtan efter en far, en manlig förebild, är ytterst gripande. Doreens egen historia går från det traditionella bylivet till den urbana tillvaron i dagens Dar es Salaam. på en lärarkonferens möter hon Martin. Den unga kvinnans vaknande begär och förälskelsens besatthet skildras med en sensualism som aldrig tidigare i tanzanisk litteratur. Vad är det som gör att deras kärleks glöd ändå slocknar? Utan pekpinnar beskrivs hur både kvinnor och män är offer för låsta traditionella könsroller. Så börjar sökandet efter nycklar som kan befria dem från den patriarkala ordningen.

Bränd jord ger läsare en inblick i en annan värld, andra tider och sedvänjor. Samtidigt är det lätt att identifiera sig och följa både det unikt tanzaniska och det allmängiltiga i denna fängslande roman. I ett efterord ges en bred översikt av litteraturen i Tanzania.


Inbunden    333 sidor  
ISBN: 9789185133086
Utgivningsdatum: 2004-09-01
Författarens hemland: Tanzania
Region: Afrika
Kundvagn
Du har inga böcker i din kundvagn!
0