Författarbesök

Joshua Cohen på Sverigebesök

Se författaren till Netanyahus i Stockholm och Göteborg

I slutet av september besöker Joshua Cohen, aktuell med den hyllade romanen Netanyahus, Sverige för framträdanden i Stockholm och på Bokmässan i Göteborg.

Se också: »Jag har inget tålamod med folk som inte har tålamod med humor« – en intervju med Joshua Cohen

TISDAG 26/9 STOCKHOLM
19:00 på Konstakademien
J! Talks Joshua Cohen – i samtal med Björn af Kleen, med efterföljande mingel.
Läs mer om eventet
Köp biljetter

TORSDAG 28/9 BOKMÄSSAN GÖTEBORG
15.30-15.50 i Judisk kulturs monter C02:01
Cohen & Khemiri – I samtal med Jonas Hassen Khemiri och Gabriel Itkes-Sznap.
Ingår i entrébiljetten.
Läs mer på bokmassan.se

FREDAG 29/9 BOKMÄSSAN GÖTEBORG
11.00-11.45 i sal F1
Gamla källors lockelse – Hur påverkas modern judisk litteratur av klassiska texter som Bibeln, ­Talmud och böneböckerna siddurim? Har de en hämmande inverkan på den ­samtida ­litteraturen? Måste dagens judiska och hebreiska litteratur stå i ­dialog med dessa gamla urkällor? Ett samtal mellan den judisk-­amerikanska ­författaren ­Joshua Cohen, 2022 års Pulitzer-pristagare i skönlitteratur, och den ­israelisk-amerikanska författaren Ruby Namdar, som 2014 tilldelades ­Sapirpriset, ett av Israels mest prestigefyllda litterära priser.
Seminariebiljett krävs
Läs mer på bokmassan.se

LÖRDAG 30/9 BOKMÄSSAN GÖTEBORG
12.00–12.30 i sal FI
Joshua Cohen – En roman om judiskt-amerikanskt familjeliv? En satir över den amerikanska universitetsvärlden? Eller är det en föreläsning om sionismens framväxt och bakgrunden till vad som blivit av Israel? Den amerikanske författaren Joshua Cohens Pultizerprisbelönade Netanyahus är en vild och hejdlöst rolig roman som bygger på en anekdot om Benzion Netanyahu, far till Israels premiärminister Benjamin Netanyahu, som författaren fick berättad för sig av den legendariske litteraturkritikern Harold Bloom. Moderator: Malin Ullgren
Seminariebiljett krävs
Läs mer på bokmassan.se

14.00–14.30 i sal F1
Bortom Portnoys besvär – Den amerikanske författaren Philip Roth var, precis som kollegorna Joseph Heller och J.D Salinger, inflytelserik och kontroversiell. Han undersökte sin egen identitet genom skrivandet och omformade amerikansk litteratur. Vad ­brottas samtida amerikanska författare som Judy Batalion, Joshua Cohen och Dani Shapiro med? Är frågor om judisk identitet, både den privata och kollektiva, en del av deras författarskap? Moderator: Elisabeth Åsbrink
Seminariebiljett krävs
Läs mer på bokmassan.se

15.30-16.00 i Tranans monter (B04:21)
Signering – Joshua Cohen signerar sin bok Netanyahus i Tranans monter. 

Författarfoto: Marion Ettlinger

Comments are closed.

Böcker som omnämns på sidan

  • Den här produkten har flera varianter. De olika alternativen kan väljas på produktsidan

    Netanyahus

    juni 2024
    Angelägna böcker
Kundvagn
Du har inga böcker i din kundvagn!
0