Helon Habila


Resenärer


Roman    Översatt från engelska av Helena Hansson
KÖP DIREKT FRÅN FÖRLAGET
Snabb leverans
Fri frakt över 300 kr, annars endast 25 kr
Säker betalning med Swish, kort eller faktura
Förhandsbeställ boken nu och få den levererad senast den 10 november 2021.
OBS! Om du lägger den här boken i varukorgen töms den på annat innehåll, eftersom förhandsbeställningar inte kan kombineras med vanliga beställningar.

»Varför tar vita människor alltid för givet att varenda svart person på resa är flykting?«

En nigeriansk man har följt med sin amerikanska konstnärsfru till Berlin. Där stöter han på andra resenärer från den afrikanska kontinenten: en ung man som tagit sig från Malawi till Europa för att studera film men som nu lever i en övergiven kyrka utan giltiga papper, en läkare som flytt kriget i Libyen, en ung kvinna från Zambia som är på väg att besöka sin brors mördare, en somalisk man som fått överge sin älskade livsmedelsbutik. De har helt olika bakgrund, men i Europa luckras gränserna mellan dem snart upp.

Resenärer utgör ett välkommet perspektiv i debatten om den europeiska så kallade »flykting­krisen«, där Helon Habila gör människor av dem som i nyhets­rapporteringen reduceras till kategorier som »migranter« och »flyktingar«. Vittnesmålen är baserade på människor han själv mött under sina resor, men skildras här i romanform.

HELON HABILA är född 1967 i Nigeria men delar idag sin tid mellan hemlandet och USA, där han har sin familj. Resenärer är hans fjärde roman och den tredje som översatts till svenska. Han skriver även litteraturkritik i The Guardian.

HELENA HANSSON översätter från engelska och danska. Hon har tidigare översatt bland andra Toni Morrison, Roxane Gay och Rebecca Solnit. Hennes översättning av Akwaeke Emezis Sötvatten är finalist till Årets översättning och Kulturhuset Stadsteaterns Internationella Litteraturpris 2021.

»Resenärer har allt – intelligens, tragedi, poesi, kärlek, intimitet, medkänsla … Vad mer kan man kräva av en roman?« The Guardian


Inbunden    330 sidor  
ISBN: 978-91-89175-56-3
Utgivningsdatum: 2021-11-10
Författarens hemland: Nigeria, USA
Region: Afrika
Formgivare: Kerstin Hanson
Utgivningskatalog: Höst 2021

PRESSINFORMATION
Recensionsdatum: 2021-11-13
Kundvagn
Summa
215 kr

Snabba leveranser
Fri frakt över 300 kr, annars endast 25 kr
Betala med Swish, kort eller faktura

Klicka här för att använda en rabattkod

1