Luciano Erba


Det fanns ett annat spår


Lyrik    Översatt från italienska av Andreas Sanesi

LUCIANO ERBA föddes 1922 i Milano, där han med undantag för några kortare avbrott levde och verkade fram till sin död 2010. Han är en av Italiens mest framstående 1900-talspoeter och har även ett internationellt rykte.

Oldani debuterade 1952 med samlingen Linea K, och gav under sitt liv över 15 diktverk. Han kom att ingå i »linea lombarda«, en löst sammanfogad grupp poeter, var och med en egen stil, men förenade genom en lågmäld, ironisk ton och – allt som oftast – genom sin hemvist i regionen Lombardiet. I sin poesi fokuserade Erba på de vardagliga tingen och på det som kallats mellanrummen (»spazi intermedi«) i det dagliga livet, ur vilka han med sin sakliga blick lyckades avlocka ny mening och större betydelser.

I den här tvåspråkiga utgåvan presenteras ett urval ur hela Erbas diktargärning, i svensk tolkning av Andreas Sanesi. John Swedenmark har skrivit bokens förord.

»Luciano Erba åberopar Meccanobygge i en av sina dikter, som exempel på den upphöjda tankspriddheten; pennan nämns i samma sammanhang. Att skriva är som att skruva. I stunden. Men Meccanobitarna är ändå bara halvvägs relevanta för att beskriva Erbas litterära konst. Språk är inte fabrikstillverkade plåt- bitar; språk är historia från forna tider och alldeles nyss.« – ur John Swedenmarks förord


Danskt band    120 sidor  
ISBN: 978-91-88253-62-0
Utgivningsdatum: 2018-08-01
Författarens hemland: Italien
Region: Europa
Utgivningskatalog: Sommar 2018

PRESSINFORMATION
Recensionsdatum: 2018-08-22
Högupplöst omslag: Ladda ned
Kundvagn
+Antal
-
Summa
149 kr

Fri frakt vid köp över 300 kr

Klicka här för att använda en rabattkod

1
X