Esther Singer Kreitman


Demonernas dans


Roman    Översatt från jiddisch av Salomon Schulman
KÖP DIREKT FRÅN FÖRLAGET
Snabb leverans
Fri frakt över 300 kr, annars endast 25 kr
Säker betalning med Swish, kort eller faktura
Förhandsbeställ boken nu och få den levererad senast den 27 oktober 2021.
OBS! Om du lägger den här boken i varukorgen töms den på annat innehåll, eftersom förhandsbeställningar inte kan kombineras med vanliga beställningar.

»Och vad skall det bli av mig, pappa?« Dvoyrele betraktar sorgset genomskådande den egna familjen och deras liv, förpassad som hon är till det slutna livet i ett ortodoxt judiskt hem i en shtetl i början av 1900-talet, utan några utsikter att få studera, eller ens läsa. En flicka behöver inte bli något alls när hon blir stor, brukar hennes far säga på rabbiners vis. I metropolen Warszawa, dit familjen så småningom flyttar, möter hon en annan värld, men upptas inte heller riktigt i den. Till sist tycks det inte återstå några andra vägar för henne än at bli någons hustru, i ett äktenskapet som hennes familj arrangerat.

Demonernas dans framstår som i stora delar baserad på Esther Singer Kreitmans (1891–1954) eget liv. Någon uppmuntran för sitt skrivande fick hon inte från sina båda författarbröder, Israel Joshua Singer och nobelpristagaren Isaac Bashevis Singer. Men i dag har hennes författarskap omvärderats, och en del kritiker menar att hon kanske till och med var den främsta författaren i syskonskaran. Hennes socialrealistiskt hållna böcker skiljer sig en hel del från Isaac Bashevis Singers berättelser från en förlorad värld och känns påtagligt aktuella än idag. Vi är mycket stolta att nu för första gången introducera henne på svenska, dessutom med den första romanöversättningen någonsin direkt från jiddisch till svenska, signerad Salomon Schulman, som även skrivit ett förord till boken.


Inbunden    342 sidor  
ISBN: 978-91-89175-51-8
Utgivningsdatum: 2021-10-27
Författarens hemland: Polen
Region: Europa
Formgivare: Lisa Benk
Utgivningskatalog: Höst 2021

PRESSINFORMATION
Recensionsdatum: 2021-11-17
Kundvagn
Du har inga böcker i din kundvagn!
0