César Aira


2 x César Aira: Samtalen & Margarita (ett minne)


Roman    Översatt från spanska av Lina Wolff
KÖP DIREKT FRÅN FÖRLAGET
Snabb leverans
Fri frakt över 300 kr, annars från 25 kr
Säker betalning med Swish, kort eller faktura

I lager

Köp två kortromaner av César Aira till ett förmånligt paketpris! Paketet innehåller två separata volymer som även kan köpas separat.

César Aira (född 1949 i Coronel Pringles, Argentina) är en unik figur i litteraturvärlden. Sedan 70-talet har han publicerat över 120 romaner i en genre som är helt hans egen. Korta, ofta runt 100 sidor långa romaner om udda personer som stångas med lika udda idéer. Han är experimentell, ironisk och oförutsägbar – en sann kultförfattare som läses med fascination världen över. Vi är glada över att nu inleda en nysatsning på hans författarskap i Sverige.

I Samtalenägnar en man natten åt att rekonstruera dagens samtal med en vän. De diskuterade en Hollywoodfilm de bara sett brottstycken av på teve, men hade helt olika uppfattning om den guldiga Rolexklocka som skymtades på den fattiga ukrainska fåraherde som filmen verkade handla om. Deras konflikt kring detta, enligt den ene, uppenbara konstnärliga misstag blir startskottet för ett långt, vindlande samtal om fiktionens, minnets och verklighetens många skikt.

I Margarita (ett minne) är det 1957, sommaren innan berättaren ska flytta till Buenos Aires och börja läsa på universitetet. Men först en vistelse på landet med familjen, där han djupt försjunken i böckernas värld till en början knappt tar någon notis om att Margarita och hennes beryktade far anlänt. Fadern som haft ett finger med i alla de senaste årens politiska strider i Argentina, och Margarita som aldrig tidigare gjort något särskilt avtryck. Men just det förändras svindlande snabbt den här sommaren. Med litteraturen och det bedrägliga minnet som filter gör César Aira en tillbakablick pa ungdomens känslostormar och det där första såret som för alltid kommer att vara det djupaste.

Böckerna är översatta av Lina Wolff och formgivna av Sara R. Acedo. De är handtryckta på färgad kartong i ett format som är lite mindre än vanligt. Boksidorna är som vanligt tryckta på fint, träfritt papper och det hela är sedan ihopsytt med färgad tråd.


Danskt band    Utgivningsdatum: 2021-08-11
Författarens hemland: Argentina
Region: Latinamerika
Formgivare: Sara R. Acedo
Utgivningskatalog: Höst 2021
Kundvagn
Du har inga böcker i din kundvagn!
0