Jamaica Kincaid


Annie John (ljudbok)


Roman    Översatt från engelska av Madeleine Reinholdsson
KÖP DIREKT FRÅN FÖRLAGET
Snabb leverans
Fri frakt över 300 kr, annars endast 25 kr
Säker betalning med Swish, kort eller faktura

Jamaica Kincaids debutroman Annie John finns nu som ljudbok, inläst av Nina Zanjani. Köp den som MP3 direkt av oss här ovan eller lyssna på den i någon av streamingtjänsterna genom att klicka på loggorna:

Lyssna på Storytel
Lyssna på Nextory

Annie John har en lycklig och bekymmerslös barndom på den karibiska ön Antigua. Som tioåring är hennes favoritsysselsättning att se på när modern plockar fram minnen ur den gamla koffert som rymmer hela hennes liv. Men Annie är inte tio år för evigt. Hon förändras, hennes kropp förändras – allt förändras. Den kärlek och trygghet hon känt i moderns närhet blir sårig och övergår så småningom i motvilja och otrygghet.

Annie John är en vacker, smärtsam och på intet sätt insmickrande berättelse om en ung flickas uppväxt, om den kamp det är att hitta och förstå sig själv, och om hur litet steget kan vara mellan kärlek och hat. Trots att det är Kincaids debutroman är den idag att betrakta som en modern klassiker. Det är en bok som läses i skolor världen om och som det skrivits avhandlingar om, men som trots sina många tolkningsmöjligheter är en tillgänglig, rakt berättad historia som går rakt in i hjärtat.

Jamaica Kincaid (f. 1949) växte upp på den karibiska ön Antigua, men flyttade som 16-åring till USA, där hon bor än i dag. Hennes böcker läses världen över och hon är berömd för sina skildringar av livet i den brittiska kolonialmaktens periferi.

Nina Zanjani är skådespelare och tillhör Dramatens fasta ensemble.

»Vilken bok! Jamaica Kincaids roman är ypperligt välskriven, hon fogar ord till ord på ett sätt som är få förunnat.«
Therese Eriksson, Upsala Nya Tidning

»En bok som övertygar från första ordet till sista.«
Johan Dahlbäck, Göteborgs-Posten


Ljudbok (MP3)    ISBN: 9789188253996
Utgivningsdatum: 2020-05-18
Författarens hemland: Antigua, USA
Region: Karibien
Formgivare: Håkan Liljemärker
Kundvagn
Du har inga böcker i din kundvagn!
0
X