Författarbesök

Kamel Daoud på besök i Sverige

Arkiv

Browsing

Den algeriske författaren Kamel Daoud besökte i maj Sverige för två framträdanden, i Malmö och Göteborg. I samband med besöket gav vi ut hans senaste roman, Zabor eller psalmerna. Hans stora genombrottsroman, Fallet Meursault, som är skriven i dialog med Albert Camus klassiker Främlingen, har dessutom nyligen kommit ut i pocket.

Inspelningen från hans framträdande på Stadsbiblioteket i Malmö, där han samtalar med Rakel Chukri, finns nu att se på Youtube:

KAMEL DAOUD (f. 1970) är från Oran i Algeriet. I hemlandet gjorde han sig tidigt känd som krönikör och debattör, och de senaste åren har hans texter publicerats regelbundet i några av världens största tidningar, såsom New York Times, Le Monde och Huffington Post. Hans krönikor är inte sällan kontroversiella; han skriver exempelvis om kvinnors situation, sexualitet, religiös fanatism och politik i den så kallade arabvärlden – allt som oftast med en skarp, uttalad samhällskritik. Fallet Meursault gavs ut i Algeriet 2013. När den året därpå kom ut i Frankrike uppmärksammades den stort och belönades med ett flertal priser, bland annat Goncourtpriset för bästa debutroman.


BÖCKER SOM OMNÄMNS PÅ SIDAN

Kundvagn
Summa
189 kr

Snabba leveranser
Fri frakt över 300 kr, annars endast 25 kr
Betala med Swish, kort eller faktura

Klicka här för att använda en rabattkod

1
X