Ny bok

Jamaica Kincaids Lucy ute nu

Arkiv

Browsing

Vi fortsätter vår utgivning av den karibisk-amerikanska författaren Jamaica Kincaids verk. Lucy gavs ut 1990 och är en av hennes mest lästa romaner. Berättelsen om tonårsflickan Lucy som kommer till USA från en karibisk ö för att arbeta som au pair i en välbeställd amerikansk familj har lästs och analyserats genom många glasögon, men först och främst är det ett originellt porträtt av en ung kvinna som upptäcker – och uppfinner – sig själv.

Lucys värdfamilj tycks ha allt som går att önska sig – de är vackra, rika och lyckliga. Men Lucy, som är en frisinnad och avväpnande person som får alla hon möter att öppna sig, ser snart sprickorna i den fina fasaden. Själv bär hon på en historia som ingen känner till, om ett uppbrott från modern och en önskan att frigöra sig från sitt förflutna.

Jamaica Kincaid föddes 1949 på den karibiska ön Antigua som Elaine Potter Richardson, men bytte namn när hon började skriva. I dag lever hon i USA, där hon vid sidan av sitt författande arbetar som professor på Harvard. Hon debuterade 1984 med På flodens botten (Tranan 2017) och hennes senaste roman är Se Nu Då (2013, på svenska 2015).


BÖCKER SOM OMNÄMNS PÅ SIDAN

Kundvagn
Summa
59 kr

Snabba leveranser
Fri frakt över 300 kr, annars endast 25 kr
Betala med Swish, kort eller faktura

Klicka här för att använda en rabattkod

1
X