Min mors självbiografiMin mors självbiografi är en av den karibisk-amerikanska författaren Jamaica Kincaids mest lästa och älskade böcker. Vi ger nu ut den i en nyutgåva med introduktion av Kristina Sandberg. I romanen berättar Xuela Claudette Richardson om sitt liv på den karibiska ön Dominica. Xuela blir redan som nyfödd utlämnad till sig själv – modern dör i barnsäng och fadern lämnar bort henne till sin tvätterska. Det är en sprakande vacker men samtidigt omskakande roman om ett liv präglat av avsaknad av kärlek och sammanhang.

I en första recension skriver Monika Thunbäck-Hanson i G-P (6/7) att Kincaid “återigen gör stor litteratur av egen kunskap”: “Det är inte så ofta en grym verklighet i fiktiv förklädnad drabbar så nära och hårt som Min mors självbiografi.”

Boken finns både som inbunden och som e-bok.

LÄS MER OM BOKEN HÄR.

Comments are closed.

Kundvagn
Du har inga böcker i din kundvagn!
0