Omslag_En dag ska jag … webbI dagarna ger vi ut den kenyanske författaren Binyavanga Wainainas uppmärksammade självbiografiska roman En dag ska jag skriva om den här platsen. Binyavanga Wainaina  är en av den den afrikanska kontinentens just nu mest intressanta och omtalade författare. Han är publicerad i bland annat The Guardian, New York Times och Granta. Mest känd är han kanske för sitt mod att leva som öppet homosexuell i ett land som förbjudit homosexualitet.

En dag ska jag skriva om den här platsen berättar han levande och med språklig finess om sin relativt priviligierade uppväxt i ett Kenya i ständig omvälvning. Vi serveras en oförställd men kärleksfull bild av det moderna, urbana Afrika, levererad med en träffsäkerhet och humor som inte går att värja sig emot.

Binyavanga Wainaina framträder på Stockholm Literature 24–25 oktober. Läs mer här.

LÄS MER OM BOKEN HÄR.

Comments are closed.

Kundvagn
Du har inga böcker i din kundvagn!
0