cover_utplåning_3dThomas Bernhards Utplåning: Ett sönderfall har fått ett flertal fina och välskrivna recensioner i sommar. Här är några pressklipp:

Dagens Nyheter:
»Som läsare har man ofta känslan av att befinna sig inne i en grotta där fullständigt mörker råder och allt man har att navigera efter är den där hypnotiskt mässande rösten som hela tiden tycks komma från en annan position i rummet. Man vill inte att den någonsin ska tystna, den där rösten.«  – Jens Christian Brant
LÄS RECENSIONEN

Aftonbladet:
»Musikaliteten hos Bernhard ­brukar framhållas, hur han driver ordmassorna och får dem att bölja medan de grundligt präntas in. Upprepningens skönhet är betydande också i Utplåning och det är fantastiskt att ta sig fram genom dess ofantligt tungrodda, långa, bisatsbemängda meningar (så intensivt korrekt översatta till svenska) och inse att här ges inga alternativ, ingen dialog, bara återgivet tal och tankar.« – Barbro Westling
LÄS RECENSIONEN

Upsala Nya Tidning:
»Läsaren dras till Bernhards litterära röst, till hans anarkism och cynism, till hans intelligens och kompromisslöshet. Han talar när andra tiger, säger det som inte ska sägas, kommer in i unkna rum som en frisk bris och rensar upp. Det är upplivande. Det är helt och hållet storslagen litteratur.« – Mats O Svensson
LÄS RECENSIONEN

Comments are closed.

Kundvagn
Du har inga böcker i din kundvagn!
0