regn-i-nha-namI dagarna ger vi ut en ny novellsamling av den vietnamesiske författaren Nguyễn Huy Thiệp: Regn i Nhã Nam. Hans förra samling, Skogens salt, är en riktig Tranan-favorit som uppskattats av många läsare.

Nguyễn Huy Thiệp ses som en av Sydostasiens främsta författare och är översatt till ett flertal europeiska språk.  Novellerna i den här samlingen är översatta direkt från vietnamesiska av Tobias Theander, som även har bidragit med ett förord.

I hans noveller skildras Vietnam och dess brokiga historia genom en säregen blandning av saga och realism. Navet i berättelserna är ofta motsättningarna mellan landsbygdsbornas idealism och stadsbornas krassa materialism, och inte sällan utspelas de bland minoritetsfolken i bergen, med det stora krigets verkningar som fond. Men i Thiệps litterära värld ryms både nutid och dåtid, och såväl människor i enkla förhållanden som kungar och herremän.

LÄS MER OM BOKEN HÄR.

Comments are closed.

Kundvagn
Du har inga böcker i din kundvagn!
0