1022359 OMS Att vara Abbas alVi är glada över att kunna presentera en av de mest uppmärksammade romanerna som kommit ur den nya, unga generation egyptiska författare som växt fram det senaste decenniet – Att vara Abbas al-Abd av Ahmad al-Aidy.

Om boken:
Under en gruppterapisession träffar en ung, vilsen man som lider av allehanda fobier den fascinerande och oberäknelige Abbas al-Abd. Genom Abbas bestämmer han träff med två kvinnor, båda med namnet Hind, på olika våningar av samma kafé. Och nu står ett telefonnummer skrivet med läppstift på toaletter runt om i Kairo. Vem leder det till?

Ahmed al-Aidys litterära värld är precis som vår samtid otålig och andfådd: verkligheten (om det nu är den) flimrar förbi i korta ögonblicksbilder, populärkulturella referenser och reklamklyschor hackas upp och blandas med talfel, signalhorn och pålagda burkskratt. Som översättaren Jonathan Morén skriver i sitt efterord: al-Aidy beskriver inte och för- klarar inte det egyptiska samhället, han är varken vägvisare eller agitator. I stället kastar han sina läsare in medias res och lämnar dem på refugen mitt på motorvägen, omgivna av Kairos buller, brus och förvirring.

I översättning från arabiska av Jonathan Morén, som även skrivit ett efterord till boken.

LÄS MER OM BOKEN HÄR.

 

Comments are closed.

Kundvagn
Du har inga böcker i din kundvagn!
0