konstgjord-andningArgentinaren Ricardo Piglia föddes 1941 i Buenos Aires och är en förgrundsfigur i den samtida latinamerikanska litteraturen. Konstgjord andning är hans debutroman från 1980, skriven och utgiven under en turbulent tid i landets historia, mitt under rådande militärjunta.

Konstgjord andning handlar om författaren Renzi, som uppmanas av sin morbror, den hemlighetsfulle Marcelo Maggi, att sammanställa historien om deras egendomliga släkt. Hans efterforskningar tar honom flera generationer bakåt i Argentinas förflutna och inleder en exposé över landets historia och litteratur som förgrenar sig långt ut i världen – bland annat till ett kafé i Prag där Kafka och Hitler hamnat vid samma bord. Genom de personer Renzi träffar och de situationer han hamnar i skapas en tät väv av texter, berättelser och citat, varav vissa har verkliga förlagor och andra är fabulerade.

LÄS MER OM BOKEN.

Comments are closed.

Kundvagn
Du har inga böcker i din kundvagn!
0