9132067355_d603132140_b

I vår populära berättarserie, där vi presenterar ny och spännande novellkonst från världens alla hörn, har turen kommit till ett land vars litteratur nästan aldrig tidigare funnits tillgänglig på svenska: Georgien.

Den georgiska litteraturen har genom historien präglats av två stora men sinsemellan olika krafter: den kristna kyrkan och ockupationsmakten Ryssland/Sovjet. Sedan frigörelsen från forna Sovjetunionen på 1990-talet har den georgiska prosan fått nytt liv genom en ung generation författare som visserligen fötts under sovjettiden, men som inte ämnat skriva enligt de gamla sovjetiska påbuden.

Berättarserien är något av ett flaggskepp för Bokförlaget Tranan. Hittills har över tjugo antologier med noveller från olika länder kommit ut, bland annat från Kina, Indonesien, Österrike och Estland. Målet är att sätta fokus på de olika ländernas litteratur, och samtidigt lyfta fram novellkonsten i sig.

Läs mer om boken

Comments are closed.

Kundvagn
Du har inga böcker i din kundvagn!
0