Den 14-16 mars går årets Littfest, den internationella litteraturfestivalen i Umeå, av stapeln. Gäst till festivalen är kanadensiska Jocelyne Saucier, som även besöker Falun, Uppsala och Stockholm under sin Sverigevistelse. Utöver det hålls två Trananrelaterade samtal på Littfest, ett om kinesisk litteratur och ett om polsk lyrik. Hela programmet hittar du här.

Det regnade fåglar
15/3 15:00 Tonsalen, Littfest, Umeå
Jocelyne Saucier, aktuell med Det regnade fåglar (Il pleuvait des oiseaux), talar om sin spännande och vackra historia om en historisk tragedi, vänskap, kärlek och människors längtan efter frihet. Det regnade fåglar är en fantastisk gripande roman om äldre människor men som tilltalat alla generationer.

Översättning av kinesisk litteratur
16/3 13:00, Tonsalen
Anna Gustavsson Chen, översättare av bland andra Mo Yan, samtalar med sinologen Martin Svensson Ekström och författaren Chen Maiping om förhållandet mellan svensk och kinesisk litteratur och översättning. Moderator för samtalet är Tranans redaktör Lina Rydén Reynols. (samarr: Översättarcentrum).

Polska poesivågor – en timme polsk lyrik
16/3 kl 16:00, Idun
Det polska språket rymmer en anmärkningsvärd mängd framstående poeter. Ett av de mest intressanta samtida namnen är Marta Podgornik. Under denna timme presenteras hon och hennes lyrik mot bakgrund av två av den polska lyrikens främsta röster: Tadeusz Rozewicz och Wisława Szymborska. Med Marta Podgornik och översättarna Anders Bodegård, Irena Grönberg och Stefan Ingvarsson (samarr: Polska institutet).

Littfest 2013

Comments are closed.

Kundvagn
Du har inga böcker i din kundvagn!
0