Det regnade fåglarTranans senaste roman är Det regnade fåglar av Jocelyne Saucier. Saucier kommer från det franskspråkiga Kanada, och fick sitt stora genombrott med just Det regnade fåglar, som också håller på att filmatiseras. Romanen har fått det att regna litterära priser över Jocelyne Saucier det senaste året, bland annat blev hon Québecs första författare någonsin att tilldelas det prestigefulla Prix des cinq continents de la Francophonie.

Sverigebesök
I samband med utgivningen av boken besöker Saucier Sverige. Hon börjar på litteraturfestivalen Littfest i Umeå, och slutar i Stockholm där hon är hedersgäst vid frankofoniveckan.

Jocelyne Saucier15/3 Littfest i Umeå, 15:00
18/3 Falun, Högskolan Dalarna, 19:00
19/3 Uppsala, Katedralskolan,, 18:30
20/3 Stockholm:

– 12:00 Söderbokhandeln, samtal och uppläsning med Jocelyne Saucier och översättaren Magdalena Sørensen
– 14:00 Stockholms universitet
– 16:00 Kanadas ambassad, hedersgäst vid frankofoniveckan (endast inbjudna)

Mer information om Sauciers Sverigebesök kommer inom kort!

Om Det regnade fåglar
En fotograf letar efter överlevande efter de stora bränder som härjade i Ontarios skogar i början av förra seklet. I sökandet råkar hon på några udda existenser som egentligen inte alls är glada att bli funna: tre män, alla i livets slutskede, har i hemlighet bosatt sig inne i den djupaste skogen för att leva enligt egna regler. Men mötet med fotografen kommer att vända upp och ner på allt.

Förutom denna historia i nutid växer även berättelsen om bränderna fram; de tragiska händelserna som satte så djupa spår i samhällen och människor att de finns kvar än idag. Jocelyne Saucier skriver med värme om de sagolika skeendena i denna roman, som ger utrymme åt människor som inte får plats någon annanstans. Det handlar om skogen, om hopp, och om kärlek som ger nytt liv. Och om vad frihet är. För den lilla gruppen i skogen innebär det att inte bara få bestämma över sitt eget liv, utan även över sin egen död.

För att läsa mer om boken, klicka här.

Här kan du se Sauciers samtal på Littfest:

[bambuser id=”3442664″]

Comments are closed.

Kundvagn
Du har inga böcker i din kundvagn!
0