En av vinterns nyheter är O Thiam Chins uppmärksammade novellsamling Aldrig bättre. O Thiam Chin, född 1977, är en av Singapores främsta unga författare.

I Aldrig bättre möter vi bland annat två flickor på rymmen från en ungdomsvårdsskola, en misshandlad hustru som slår tillbaka, en man som har förlorat sin bror och en migrantarbetare som drömmer om en bättre tillvaro. O Thiam Chin tecknar genom karaktärerna i denna novellsamling ett omvälvande porträtt av det moderna Singapore. Det handlar om människor vars liv präglas av skriande tomrum men som i skärningspunkten mellan förlust och kärlek hittar en längtan som ger styrka.

Jakob Carlander, som recenserat boken för Östgötacorrespondenten, beskriver Aldrig bättre som ”… en novellsamling att lära känna en annan kultur med, men också det djupt mänskligt universala och gemensamma.”

Här kan du läsa en intervju med O Thiam Chin.

Comments are closed.

Kundvagn
Du har inga böcker i din kundvagn!
0