Nyhet

Kommande titlar

Arkiv

Browsing

Som ni kanske har märkt så finns inte Tranan med i Svensk Bokhandels katalog över vårens böcker 2012. Istället använder vi oss av den digitala katalogen Vårens böcker, som är en del i projektet Oberoende bokinformation (obi.se). Klicka på länken nedan för att se vår utgivning för våren 2012! Vi kommer att uppdatera sidan kontinuerligt med mer information om de olika titlarna och författarna.

Vårens böcker 2012

Våra närmast kommande titlar kan ni läsa om här nedan!

 

Chen Ran – Privatliv
Översättning: Anna Gustafsson Chen
ISBN 978-91-86307-69-1
Inbunden, 290 sidor, utkommer i april

Privatliv är en tät, drabbande roman om sexualiteten som terror eller möjlighet, om det bräckliga psykets labyrinter och om kampen för att skapa ett eget rum inom förkvävande strukturer. Chen Ran föddes 1962 i Peking, och utgör idag en av Kinas viktigaste författarröster, med sina orädda skildringar av kvinnlig, ofta samkönad, sexualitet, psykisk sjukdom och patriarkala strukturer.

Mo Yan – Ximen Nao och hans sju liv
Översättning: Anna Gustafsson Chen
ISBN 978-91-86307-96-7
Inbunden, utkommer i maj

Ximen Nao är död. Den rike godsägaren sköts ihjäl av upproriska bönder, och är i dödsriket så övertygad om sin egen oskuld avv underjordens härskare, kung Yama, låter honom återvända till livet. Istället för att få tillbaka sitt gamla liv återföds han som en åsna, och under de kommande femtio åren ska han få uppleva Kina efter revolutionen i skepnad av både åsna, oxe, gris, hund och apa innan han till sist blir människa igen. Mo Yan är en av Kinas stora författare, och hans stil är ett slags kinesisk magisk realism med vilken han har byggt ett eget litterärt universum kring sin hembygd.

Salim Bachi – Odysseus hund
Översättning Christer Olsson
ISBN 978-91-86307-94-3
Inbunden, 330 s, utkommer i maj

En dag i Algeriet 1996. En ung man och hans vänner driver omkring i en stad där våldet och det förflutna ständigt gör sig påmint. Odysseus hund är ett utforskande av de patriarkala myter och falska minnesbilder som kan bli livsfarliga om de får för stort utrymme. Det strömmande vackra språket smälter samman nutid och dåtid , och övergången från det visionära till det råa vardagliga sker nästan omärkligt. I sina rika skiftningar har romanen även en humor och ironi som ständigt bryter in i texten och blir en motvikt till det klaustrofobiska.

Kundvagn
Du har inga böcker i din kundvagn!
0