Tisdag 14 februari, 18:30
Rumänska kulturinstitutet
Skeppsbron 20, Stockholm
Fri entré

Välkommen till en kväll om pessimism på Rumänska kulturinstitutet! Med anledning av utgivningen av Johannes Ekmans bok Den nödvändiga pessimismen: klarsyn och svartsyn i dikt och tanke arrangerar Rumänska kulturinstitutet ett samtal om pessimismen.
I sin bok dyker Ekman in i just pessimismens idé- och litteraturhistoria. Han ägnar varsitt kapitel åt fyra särskilt svartsynta 1900-talsförfattare: Fernando Pessoa, Thomas Bernhard, Louis-Ferdinand Céline och E. M. Cioran.

Kvällens samtal kretsar kring två av dessa författare, E. M. Cioran och Thomas Bernhard. Johannes Ekman samtalar med Martina Lowden och Andrzej Tichý. Uppläsning av Christian Fex.

Fri entré, ingen föranmälan krävs. Välkommen!

Läs om evenemanget på Rumänska kulturinstitutets hemsida

Comments are closed.

Kundvagn
Du har inga böcker i din kundvagn!
0