Hur låter en revolution? På vilket sätt avspeglar sig de revolutionära strömningarna i litteraturen? Det politiska rummet förändras; bloggen, texten, dikten och sången har varit betydelsebärande i de nordafrikanska upproren. Vilka står bakom texterna, hur låter rösterna av dessa kvinnor och män, hur använder de orden och språket?

Dramaten öppnar upp hela huset och bereder plats för personliga berättelser av författare, revolutionärer, bloggare, filmare, forskare och journalister. Under kvällen kan publiken göra sin egen röst hörd, för att hjälpa till att spegla det senaste årets revolutionära händelser.

Tranan kommer att finnas på plats med ett bokbord, där vi säljer ett urval av vår litteratur med koppling till arabvärlden.  18:30 är det möte med Faraj Bayrakdar, författare till Brev från isoleringscell 13, i samtal med Birgitta Wallin. Klockan 21 är det även möte med Jonathan Morén, Salim Barakats översättare, om den unga arabiska litteraturen.

Kvällens föreställning och samtalen sker på svenska och engelska. Kvällen arrangeras av Dramaten& och är ett samarbete med tidskriften Karavan.

Fri entré, i mån av plats.
Den 24 oktober på Stora scenen med omnejd. Kl 18-22.

Läs mer och se hela programmet för Den arabiska våren – att göra sin röst hörd här.

Comments are closed.

Kundvagn
Du har inga böcker i din kundvagn!
0